Ik ben Tim.

Ik ben 22 jaar oud en woon in Nootdorp, aan de rand van den Haag.

Ik hou van culinair eten. Ik heb een aantal jaren in de horeca gewerkt (onder andere in restaurant Central Park by Ron Blaauw in Voorburg) en heb hier veel geleerd over de gastronomie. Ik hou van de sfeer, het eten en de wijnen. Dit is voor mij dan ook de aanleiding geweest om mij bezig te gaan houden met food photography.

Want ja, food photography, ook zoiets. Dat zie je niet elke dag. Of toch wel? Alle food foto's die je tegenwoordig ziet zijn compleet doordacht. Een kleine aanpassing in de details maakt een andere foto. De 'macht' die je hierdoor in handen hebt vind ik geweldig. Je kunt alle kanten op. En het leuke is, je kan nog zoveel meer. Ik blijf mij telkens verbeteren op het gebied van fotografie.

Ik ben een jonge ondernemer, en onderdeel van de Young Creators. Dit is een community voor en door jonge talenten met hoge ambities. Het is de plek waar jong ondernemend Nederland samenkomt om te discussiëren over ondernemerschap, technologie en andere relevante onderwerpen.

Lees verder over het ondernemen

Ondernemen, écht mijn ding.

Op mijn 16e begon ik mijn eerste bedrijf, Dr. Appel. Ik repareerde iPhones en andere Apple apparatuur. Op mijn toenmalige school ging dit rond en ik maakte er al snel m'n bijbaantje van. Ik maakte een website, liet flyers drukken en stopte met mijn krantenwijk.

Begin 2016. Mijn tweede ervaring met het ondernemen. Samen met twee compagnons start ik Souvy. We bieden onze klanten alles wat ze nodig hebben om met de innovatieve ‘sous vide’ kooktechniek aan de slag te gaan. We verkopen de benodigde apparatuur via onze webshop, waar we tevens recepten en blogs op plaatsen. Souvy is nog steeds up and running en groeit met de dag. Momenteel wordt ons magazijn beheerd door een extern bedrijf en hebben we duizenden unieke bezoekers per maand op onze website.

Mijn derde ervaring met het ondernemen ontstaat in augustus 2016 als ik Tim den Ouden Media opricht. Ik start met het bouwen van websites, vaak op basis van WordPress. Ik richt mij voornamelijk op restaurants. Mijn affiniteit met deze branche resulteert vaak in een doordacht concept. Dit concept bestaat niet alleen uit een website. Samen met compagnon Jorick (van Souvy) stel ik een marketingplan op en werk ik aan zowel SEO als SEA. Tevens kan ik in veel gevallen gebruik maken van mijn food photography skills.

Lees verder over Food Photography

Passie voor fotografie.

In 2014 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Ik begon als een leek, maar heb mij ondertussen gespecialiseerd in het maken van foto’s van eten; food photography. Ik duik regelmatig de keuken in om foto’s te maken van gerechten die ‘sous vide’ zijn bereid, om die vervolgens gecombineerd met het recept op de website van Souvy te plaatsen. Ik blijf mijzelf verder ontwikkelen om een betere fotograaf te worden, dit doe ik door regelmatig masterclasses te volgen en boeken over fotografie te lezen.

Oh, ik zet trouwens ook af en toe een drankje op de foto. Wijn en gin (tonic) zijn mijn favoriete alcoholische versnaperingen en ontkomen er dus zeker niet aan om op een smaakvolle manier vastgelegd te worden. Laatst heb ik mijn eigen homemade gin gemaakt, geïnfuseerd met lavendel. Ik heb hier tevens een blog over geschreven.

Bekijk meer foto's in mijn portfolio

Benieuwd naar mijn werk?

Wacht dan niet langer. Neem snel een kijkje in mijn portfolio.

Naar mijn portfolio