Ik ben Tim.

Ik ben 22 jaar oud en woon in Nootdorp, aan de rand van den Haag.

Reizen, creatief doen en culinair uiteten gaan. Daar hou ik van. Ik heb een aantal jaar in de horeca gewerkt (onder andere in restaurant Central Park by Ron Blaauw) en heb hier veel geleerd over de gastronomie. Ik kan geweldig genieten van de sfeer, het eten en de wijnen.

Daarnaast is fotografie een van mijn grote passies. Elke kleine aanpassing in de details maakt een andere foto. De 'macht' die je hierdoor in handen hebt vind ik geweldig. Je kunt alle kanten op. Ik blijf mij telkens verbeteren op het gebied van fotografie.

Ik ben een jonge ondernemer, en onderdeel van de Young Creators. Dit is een community voor en door jonge talenten met hoge ambities. Het is de plek waar jong ondernemend Nederland samenkomt om te discussiëren over ondernemerschap, technologie en andere relevante onderwerpen.

Ondernemen, écht mijn ding.

Op mijn 16e begon ik mijn eerste bedrijf, Dr. Appel. Ik repareerde iPhones en andere Apple apparatuur. Op mijn toenmalige school ging dit rond en ik maakte er al snel m'n bijbaantje van. Ik maakte een website, liet flyers drukken en stopte met mijn krantenwijk.

Begin 2016. Mijn tweede ervaring met het ondernemen. Samen met twee compagnons start ik Souvy. We bieden onze klanten alles wat ze nodig hebben om met de innovatieve ‘sous vide’ kooktechniek aan de slag te gaan. We verkopen de benodigde apparatuur via onze webshop, waar we tevens recepten en blogs op plaatsen. Souvy is nog steeds up and running en groeit met de dag. Momenteel wordt ons magazijn beheerd door een extern bedrijf en hebben we duizenden unieke bezoekers per maand.

Mijn derde ervaring met het ondernemen ontstaat in augustus 2016 als ik Tim den Ouden Media opricht. Ik start met het bouwen van websites op basis van WordPress. Ondertussen heb ik mijn eigen maatwerk thema ontwikkeld waarin ik mijn ontwerpen in volledige vrijheid kan realiseren.

Lees meer over Souvy in de case

Passie voor fotografie.

In 2014 kocht ik mijn eerste spiegelreflex camera. Ik begon als een leek, maar heb het ondertussen aardig onder de knie. Een van de leukste dignen vind ik food photography. Ik duik regelmatig de keuken in om foto’s te maken van gerechten die ‘sous vide’ zijn bereid, om die vervolgens gecombineerd met het recept op de website van Souvy te plaatsen. Ik blijf mijzelf verder ontwikkelen om een betere fotograaf te worden.

Oh, ik zet trouwens ook af en toe een drankje op de foto. Wijn en gin (tonic) zijn mijn favoriete alcoholische versnaperingen en ontkomen er dus zeker niet aan om op een smaakvolle manier vastgelegd te worden. Laatst heb ik mijn eigen homemade gin gemaakt, geïnfuseerd met lavendel. Ik heb hier tevens een blog over geschreven.

Benieuwd naar mijn werk?

Wacht dan niet langer. Neem snel een kijkje in mijn portfolio.

Naar mijn portfolio