Niven Kunz's

Restaurant Niven

Sterrenchef Niven Kunz heeft al sinds zijn 24ste een Michelinster. Zijn restaurant is al 4 jaar achter elkaar bekroond tot het beste groenterestaurant van Nederland. Ik ontwierp en ontwikkelde de nieuwe website en webshop van zijn restaurant.

Briefing

Een online reflectie van de moderne uitstraling van het restaurant.

Na een volledige vernieuwing van het interieur van de Michelin zaak was ook de website aan de beurt. Mijn opdracht; de moderne en chique uitstraling van het restaurant laten terugkomen op de website.

Content Management System

Content volledig in eigen beheer dankzij de op maat gebouwde backend.

De website draait op het CMS WordPress en is voorzien van een op maat gebouwde backend. De content (afbeeldingen, teksten, etc.) van de website kan hierdoor eenvoudig en snel worden aangepast. Wel zo makkelijk als er even een kleine aanpassing gedaan moet worden aan bijvoorbeeld de nieuwe menukaart.

Doelstelling

Een duidelijke website waarop alle informatie makkelijk te vinden is.

Op de oude website was informatie vaak niet goed vindbaar, wat resulteerde in veel mails en telefoontjes van gasten die vragen hadden. Tijdens het ontwerpen van de nieuwe website heb ik extra aandacht besteed aan de usability om een zo gebruiksvriendelijk mogelijke website te creƫren.

Techniek

Een full responsive website, mobile first ontworpen.

Voor een optimale usability is het belangrijk dat de website overal bruikbaar is, onafhankelijk van op welk apparaat je hem bezoekt. Alle ontwerpen zijn beredeneerd vanuit mobiele schermbreedte en zijn van daaruit uitgebreid naar bredere schermen.

Navigatie

Een heldere navigatie die altijd toegankelijk is, waar je ook bent.

De uitklapbare navigatie is vanaf elk punt in de website te openen. Zo kan de gebruiker wanneer hij wil naar de inhoud navigeren waar hij naar op zoek is. Naast de normale navigatie heb ik ook gebruik gemaakt van 'on-page-navigation' items, om de gebruiker ook binnen de pagina's zelf de weg te wijzen.