Car Dealer

VBP Automotive

Ervaren autoimporteurs uit regio Amsterdam. Sinds kort met een nieuwe showroom, gevuld met luxe geïmporteerde auto's. Ik ontwierp en ontwikkelde de website, die gebruikt wordt als digitale showroom.

Briefing

Strak, modern, luxe en misschien ook wel een tikkeltje uitdagend.

Dat waren de termen waar de look & feel van de website mee beschreven werd. Naast deze uitstraling vond de opdrachtgever het belangrijk dat er eenvoudig nieuwe auto's op de website geplaatst moeten kunnen worden. Dankzij het gebruiksvriendelijke CMS is dit geen probleem.

Content Management System

Content volledig in eigen beheer dankzij de op maat gebouwde backend.

De website draait op het CMS WordPress en is voorzien van een op maat gebouwde backend. De content (afbeeldingen, teksten, etc.) van de website kan hierdoor eenvoudig en snel worden aangepast. Een nieuwe auto op de website plaatsen is hierdoor slechts enkele minuten werk.

Overzichtelijke informatie

Potentieel geïnteresseerden zo goed mogelijk informeren.

Daarmee bereiken de detailpagina's van de website hun doel. Door de informatie op een logische manier te groeperen is deze behapbaar voor de gebruiker. Tevens stelt dit de gebruiker in staat om de informatie waar hij naar op zoek is snel en makkelijk te vinden.

Techniek

Een full responsive website, mobile first ontworpen.

Voor een optimale usability is het belangrijk dat de website overal bruikbaar is, onafhankelijk van op welk apparaat je hem bezoekt. Alle ontwerpen zijn beredeneerd vanuit mobiele schermbreedte en zijn van daaruit uitgebreid naar bredere schermen.