Production Agency

Velo Films

Waar vul je het portfolio van een filmmaker mee? Met veel bewegend beeld natuurlijk. De rauwe en sterke uitstraling van de producties wordt voortaan goed weerspiegeld door de nieuwe portfoliowebsite. Ik ontwierp en ontwikkelde de nieuwe huisstijl en website.

Briefing

Videocontent in de hoofdrol, look & feel als ondersteuning.

Beelden die spreken. En dankzij de donkere uitstraling van de website krijgen de ze extra veel aandacht. Voor Velo Films was dit een van de belangrijkste eisen van de nieuwe website. Naast dat hij er gelikt uit moest zien. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich...

Content Management System

Content volledig in eigen beheer dankzij de op maat gebouwde backend.

Het probleem wat bij de oude website vaak voorkwam was dat het veel tijd kostte om de portfoliowebsite up-to-date te houden. Dit probleem is intussen verholpen dankzij het op maat ontwikkelde ‘template’ voor de cases. Hierdoor is het toevoegen van een nieuw portfolio-item slechts wat invulwerk.

Techniek

Video's streamen via Vimeo voor optimale snelheid en kwaliteit.

Alle video's die op de website worden ingesloten worden afgespeeld via Vimeo. Het voordeel van deze dienst is dat het de kwaliteit van de video afstemt op de internetsnelheid van de gebruiker. Zo hoef je nooit lang te wachten tot alles geladen is.

Full responsive

The bigger, the better

Uit bestaande gebruikersdata bleek dat de website opvallend veel op grote schermen wordt bezocht. Ik heb er daarom voor gekozen om te optimaliseren voor deze grote schermen. Veel detail, een ruimtelijke opzet en vooral veel beelden die indruk maken. Uiteraard is de website 100% responsive en is hij ook op kleine schermen perfect bruikbaar.